1

Robert Stanciu

Robert este cel mai tânăr candidat al alianței în Sectorul 4, dar și cel care deschide lista pentru consiliul local. Este de profesie jurist și un bun negociator. 

A ales să studieze dreptul, convins fiind că doar cu legea în mână poate aduce schimbări de fond. Refuză să creadă că administrația locală este condamnată pe veci să înoate în corupție și dezinteres față de proprii cetățeni.

Pentru el, ca pentru toți tinerii, de altfel, viitorul este foarte important. Obiectivul său este să transforme Sectorul 4 într-un spațiu prietenos cu copiii, tinerii și cei care au ales să-și întemeieze o familie aici. 

Comunitatea, transparența și integritatea sunt, pentru el, literă de lege.

 

2

Cristina Bălan

Cristina Bălan (Mateaș), are 48 de ani, a terminat Universitatea Politehnica București, Facultatea de Electrotehnică, în anul 1995, dar lucreză în presa scrisă, ca redactor-șef.
Timp de 10 ani a lucrat pentru firma Casa Lux și apoi pentru Burda România, la revistele Practic, Idei pentru casă și grădină, Practic în bucătărie și Cărticica Practică, perioadă în care aceste reviste au devenit cele mai citite reviste din România.

Are o fiică de 16 ani și este Președinta Comitetului Reprezentativ al Părinților din Colegiul Național Mihai Eminescu, poziție care i-a permis să afle care este situația unităților de învățământ din sector și problemele cu care se confruntă acestea.


Candidează pentru un loc în Consiliul Local pentru a avea posibilitatea să facă mult mai multe lucruri bune pentru copii, începând cu unitățile de învățământ și terminând cu bursele școlare, care în ultimii 4 ani au fost o mare problemă în sectorul 4.

3

Livia Elena Iancu

Livia are 35 de ani și este de profesie sociolog și jurist. După 10 ani de muncă în mediul privat, începând cu 2017 și-a dedicat activitatea mediului non-guvernamental, implementând proiecte adresate tinerilor din medii defavorizate și cu oportunități reduse. Crede cu tărie că fiecare om are dreptul la educație de calitate indiferent de nivelul socio-economic al familiei.

În Consiliul Local, Livia dorește să propună măsuri prin care să ofere oportunități tinerilor de a participa la viața orașului, fiind implicați civic, social și cultural. De asemenea, cu experiența acumulată în domeniul juridic, Livia va putea identifica rapid acțiunile Consiliului Local care nu sunt în interesul cetățenilor și care le-ar putea aduce prejudicii

4

Rareș Laurențiu Oprea

Dacă cineva i-ar fi spus lui Rareș acum câteva luni că va candida pentru consiliul local, ar fi râs cu poftă. Până într-o zi, când faimoasele borduri din Sectorul 4 l-au adus la capătul răbdării.

La cei 28 de ani ai săi, Rareș este reprezentantul tinerilor care au muncit și au studiat sârguincios, fiindcă ei cred în competență și meritocrație.

Este urbanist și, în urma celor 10 ani de studii și muncă, știe că un plan urbanistic coerent poate face diferența între ceea ce trăim acum și capitala Europeană pe care ne-o dorim cu toții. 

Pasionat fiind de  sinergia planurilor și a elementelor care compun orașul, viziunea lui pentru S4 este una armonioasă. Își dorește un sector sigur și prietenos cu pietonii, respectarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă și diversificarea activităților din S4, în prezent un cartier dormitor.

Rareș este convins că cetățenii știu cel mai bine ce nevoi sunt în comunitatea lor și le lansează invitația la dialog deschis prin dezbateri publice reale și bugetare participativă.

5

Viorica Alina Pop 

Alina s-a născut în Făgăraș și locuiește în București, în Sectorul 4, de aproape 20 de ani. După absolvirea Facultății de Științe Politice la Universitatea din București, a început o carieră academică. Este lector universitar și are un doctorat european în domeniul psihologiei sociale.

În 2018 a decis că e timpul să facă și politică, nu doar știință, pentru a da înapoi societății tot ce poate mai bun.

Prin candidatura sa, Alina vrea să contribuie la creșterea calității vieții locuitorilor din Sectorul 4. Își dorește ca Sectorul 4 să aibă parcuri îngrijite și spații verzi lărgite și va susține în Consiliul Local implicarea activă a administrației Sectorului 4 pentru protejarea Parcului Natural Văcărești. Va pleda de asemenea pentru protecția patrimoniului cultural și a clădirilor din zona istorică a sectorului.

În viziunea ei, Consiliu Local al Sectorului 4 trebuie să fie un adevărat for deliberativ, care să reprezinte toți locuitorii Sectorului 4.

6

Mircea Olaru

Mircea are 30 de ani, este de profesie inginer proiectant și antreprenor, iar de aproape un an de zile a revenit în București după 7 ani petrecuți în Germania. Mircea își dorește un sector în care cetățenii participă activ la dezvoltarea și implementarea proiectelor benefice comunității.
 
Își propune ca prin activitatea sa în Consiliul Local să contribuie la o dezvoltare urbană eficientă, dar și la îmbunătățirea semnificativă a mobilității pe străzile și bulevardele sectorului.

7

Răzvan Popescu

Are 49 de ani, de 45 de ani locuiește în sectorul 4, a absolvit Institutul de Arhitectură Ion Mincu. S-a alăturat USR ului din convingerea că este singura forță politică capabilă de o schimbare adevărată. Candidează la Consiliul Local pentru că dorește să se implice în construirea unei administrații care să fie un partener de încredere al locuitorilor sectorului, pentru că s-a săturat de lipsa de transparență, de contractele clientelare, de cheltuirea în interes personal al banilor publici.

Răzvan este interesat mai ales de problemele de mediu și urbanism, de reducerea poluării, de transformarea sectorului 4 într-un sector verde, unde să respirăm mai bine.

8

Andrei Costache

Are 33 de ani, lucrează în industria energetică de 12 ani, este inginer, a absolvit Universitatea Politehnica din București. În 2015 a obținut titlul de doctor în inginerie în 2015, cu specializarea tratarea gazelor arse. Lucrează ca director comercial în cadrul uneia din cele mai mari firme românești în domeniul construcții-montaj industrial.


Locuiește în sectorul 4 de toată viața și își dorește ca sectorul să fie mai atractiv și pentru marii investitori și companiile multinaționale, să devină un centru de locuri de muncă.
Obiectivele lui pentru sectorul 4 sunt:

 1. Controlul poluării, monitorizarea, identificarea și reglementarea surselor de poluare, având în vedere că S4 este probabil cel mai poluat sector din București.
 2. Fluidizarea traficului atât prin implementarea soluțiilor inteligente de monitorizare, cât și prin regândirea arterelor principale împreună cu PMB.
 3. Transparentizarea cheltuielilor firmelor din subordinea primăriei s4. Verificarea ofertelor și a oportunității lucrărilor desfășurate de aceste firme, în special ADP S4.
 4. Analizarea și reglementarea toaletarii și tăierii copacilor din sector. Și amenajarea spațiilor verzi.
 5. Asigurarea conformării instituțiilor de învățământ cu normele sanitare în vigoare, precum și cu normele speciale impuse de pandemia în desfășurare.
 6. Investiții în domeniul culturii și al educației, acestea fiind singurele valori universale și neperisabile.

9

Mihai-Gabriel Buiculescu

Gabriel are 38 de ani, este născut și crescut în sectorul 4. În prezent profesează în domeniul IT ca manager de proiect conducând un proiect de marketing digital la nivel global.

În calitate de consilier local, Gabriel este preocupat să contribuie cu prioritate la impulsionarea colectării selective și a reciclării, precum și a dezvoltării sectorului în armonie cu mediul. Își dorește un sector curat, verde, în care familiile să își crească copiii în siguranță și va urmări cu interes îndeplinirea acestor obiective.

10

Mihnea Dobre

Mihnea Dobre este unul din tinerii care, după aproape 4 ani petrecuți în străinătate, s-au hotărât să se întoarcă și să ajute ca România să devină așa cum ne-o imaginăm.

Deși este de profesie programator, acum urmează un program de master în administrație publică la Universitatea București pentru că e de părere că orice schimbare durabilă poate fi făcută doar de oameni care au, pe lângă bune intenții, cunoștințele necesare.

De peste 3 ani este președinte de asociație de proprietari. A acceptat “provocarea” deoarece consideră că cel mai important este să schimbăm începând de la comunitatea din care facem parte.

A avut diferite inițiative cetățenești (ridicare de masini abandonate, anveloparea blocului, amenajarea gradinii, plantarea copaciilor lipsa de pe aliniamentul stradal, colectarea selectiva în cartier, refacerea străzilor, etc.) dar, din păcate,s-a tot lovit de o administrație lipsită de transparență care alege nu bazandu-se pe fundamente obiective ci în funcție de interese. A înțeles că singura cale pentru a schimba ceva este implicarea în politică.

În Consiliul Local sector 4 își propune ca proiecte de temelie:

 • cadastrarea întregului sector, în vederea asigurării unei administrări eficiente și transparente
 • stabilirea de colaborări cu societatea civilă pentru implementarea diferitelor soluții digitale pentru cetățeni
 • reabilitarea termica a blocurilor de locuinte pe criterii corecte de prioritizare
 • implementarea insulelor de colectare selectiva a deseurilor

11

Mihail Munteanu

Mihai are 43 de ani, este arhitect și de 12 ani conduce propriul birou de proiectare. Pregătirea academică și experiența profesională acumulată în ultimii 15 ani sunt un atu pentru inițierea și dezvoltarea de proiecte și politici publice care să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor Sectorului 4 și ai Bucureștiului. 
 
Mihai știe foarte bine modul în care funcționează acum departamentele de urbanism din cadrul administrației locale și ce ar trebui schimbat. Dorește sa trăiască într-un oraș european, sănătos, sigur, dezvoltat coerent, în care toți locuitorii săi se simt acasă, iar în Consiliul Local se va ocupa ca Sectorul 4 să devină un astfel de loc. 

12

Bogdan Sfîrlogea

Are 31 de ani, este manager de proiecte în IT și locuiește în sectorul 4 din anul 2001.

Deși Bucureștiul are o economie mai mare decât a Budapestei și comparabilă cu întreg statul vecin aflat la sud de Dunăre, contribuțiile și taxele plătite din munca noastră nu se regăsesc în servicii publice de calitate. Bucureștiul și bunăstarea oamenilor s-au dezvoltat în pofida administrațiilor, nu datorită lor.

Kitch-urile, dezvoltarea fără orizont, poluarea, lipsa investițiilor în infrastructură, furtul și risipa banilor noștri de către administrațiile trecute l-au determinat pe Bogdan să se implice.

Bogdan coordonează din partea conducerii departamentul de organizare & suport al activității consilierilor locali.

13

Valentin Necula

Valentin Necula are 33 de ani, este născut în Sectorul 4, unde locuiește în prezent împreună cu familia sa.

Lucrează în IT de peste 10 ani, în companii multinaționale, unde se ocupă de proiecte de digitalizare. În plus, coordonează proiecte de voluntariat în cadrul unei asociații care se dedică tinerilor și vârstnicilor instituționalizați.

Sectorul 4 are multe probleme și Valentin vrea să se implice în rezolvarea lor, motiv pentru care candidează la Consiliul Local al S4. Își dorește să scăpăm de strategii și planuri care nu se pun niciodată în practică, de proiecte fără legătură cu nevoile reale ale cetățenilor, de corupție și de mușamalizarea problemelor în toate aspectele ce țin de calitatea vieții: mediu, educație, sănătate și servicii publice. 

Protejarea spațiilor verzi în tot sectorul, crearea de noi creșe în zonele în care au fost dezvoltate ansambluri de blocuri rezidentiale și transparentizarea bugetului primăriei sunt priorități pentru el.

14

Cătălin Mihalache

Cătălin Ioan Mihalache are 36 de ani, este căsătorit, tatăl unei fetițe de 3 ani. Este inginer IT, a absolvit facultatea Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul UPB în 2007. De atunci a lucrat în domeniul rețelisticii unde a adunat mai multe certificări recunoscute pe plan internațional.

A participat la protestele din anul 2017 convins că trebuie să ia atitudine față de masacrarea statului de drept și față de disprețul arătat de politicieni după Revoluție.

Conștient că numai intrând în politică poate produce schimbarea atât de necesară pentru societatea românească a devenit membru USR în mai 2017.

Dorește printr-o participare activă:

-să oprească risipa cheltuirii banilor publici,

-să direcționeze fondurile către investițiile care îmbunătățesc real viața locuitorilor sectorului 4,

-să informeze și să implice cât mai mult cetățenii în deciziile administrației publice locale,

-să îmbunătățească viața locuitorilor în cartiere prin acțiuni simple dar cu impact. 

15

Catalina Petre

Cătălina are 36 ani, este licențiată a Universității București și masterand al Academiei de Studii Economice, și are experiență profesională exclusiv în mediul privat, corporatist. Preocuparea pentru viața publică s-a accentuat mai ales după nașterea celor 2 copii care cresc și învață în sectorul 4.
 
În calitate de consilier local, va milita pentru transparența deciziilor, în acord cu și pentru cetățeni. Gestionarea  eficientă și de bună credință a bugetului este prioritară pentru a implementa rapid măsuri bune pentru sector.
Adoptarea de măsuri curajoase privind poluarea, supra-aglomerarea, condițiile din instituțiile de învățamânt, administrarea domeniului public-privat, mobilitatea sunt domenii care nu mai pot fi amânate.

16

Matei Țugui

Matei-Ion Tugui are 33 ani și este tatăl unui strengar de un an și-un pic.

După ce a absolvit Liceul German și Facultatea de Comunicare din cadrul SNSPA, Matei a lucrat în publicitate (Client Service si Strategie, 2010-2014) și în cadrul unei multinaționale (Customer Service, 2014-2016). Membru-fondator USB sector 4, din 2016 s-a dedicat activității în Consiliul General al Municipiului București. Acum dorește să-și pună experiența capătată în folosul sectorului, în speranța că o majoritate coagulată în jurul Simonei Spătaru va putea produce schimbări reale și va îmbunătăți viața cetățenilor. 

Ce dorește:

 • Aer curat: parcuri noi, grădini, refacerea aliniamentelor verzi pe marginea străzilor.
 • Mobilitate durabilă: infrastructură, accesibilitate, mai puține mașini, piste și parcări rezidențiale pentru biciclete.
 • Școli și grădinițe corelate cu nevoile reale ale oamenilor, actuale si viitoare.
 • Implicarea cetatenilor: eforturi ample de consultare publica, dezbateri publice in cartiere, realizarea unor spații comunitare și culturale în fiecare cartier, sprijin real pentru grupurile de inițiativă civică.

17

Carmen Mihalache

Carmen are 46 de ani, s-a născut în București și locuiește de 40 de ani în Sectorul 4. A absolvit Universitatea București, Facultatea de Chimie, și este profesoară de chimie și fizică.

În calitate de consilier local, își dorește să promoveze educația non-formală, egalitatea de șanse între femei și bărbati și susținerea categoriilor vulnerabile prin încurajarea participării la consultări cât și programe de incluziune socială.

18

Marian Onicel

Marian are 41 ani și este tatăl a doi băieței, în vârstă de 1 și 3 ani. Născut și crescut în Sectorul 4, a intrat în politică pentru a schimba ce consideră greșit, dar în același timp pentru a păstra lucrurile bune.  

Este un om de echipă dispus și încântat să colaboreze cu ceilalți consilieri. Are avantajul că poate dedica timp suficient îndeplinirii atribuțiilor ce-i revin fiindcă este propriul lui manager, dar și datorită puterii de muncă, capacității de înțelegere a problemelor și de găsire a soluțiilor potrivite. 

În Consiliul Local, printre lucrurile care îl interesează în mod deosebit se află conservarea și extinderea spațiilor verzi, implementarea de soluții pentru micșorarea nivelului de poluare și creșterea calității vieții în sector.

19

Florin Baciu

Florin are 46 de ani, este economist la bază, antreprenor din 2008 și a lucrat atât în corporații cât și în companii românești, clădind organizații. Fie că a fost vorba de propriile visuri, fie că a construit pentru alții ca și cum ar fi fost propria lui afacere, are satisfacția că proiectele sale au fost funcționale, apreciate și continuă să lucreze cu succes.

Strategia lui în Consiliul Local va fi axată pe crearea unui mediu atractiv pentru investitori, prin dezvoltarea infrastructurii de business și eliminarea birocrației prin digitalizare și simplificare a procesului de autorizare.

20

Cristina Radu

 

21

Gheorghe Rizea

Gheorghe are 46 de ani, a absolvit Facultatea de Fizică și are o experientă de peste 20 ani în marketing și dezvoltare de produs, dobândită în cele mai mari companii de telecomunicații din România.

Printre prioritătile mandatului său în calitate de consilier local se numără transformarea sectorului într-unul modern cu prioritate în creșterea calității vieții, care se dezvoltă durabil și responsabil și care protejează mediul și sănătatea cetățenilor.

22

Cristinel Matache

 

23

Ana Alina Stanescu

Alina are 48 de ani, este inginer software și mamă iar în calitate de părinte a devenit conștientă de problemele administrative din grădinițele și școlile sectorului 4. Își dorește ca atât copiii cât și corpul didactic să aibă spații curate și dotate modern astfel încât procesul de dezvoltare al copiilor să se desfășoare în condiții optime.

În Consiliul Local se va implica în procesul de acordare a burselor școlare, mărirea bugetului alocat grădinițelor și școlilor și monitorizarea contractelor de servicii destinate spațiilor școlare.

24

Daniel Iancu

 

25

Sorin Dobrin

Sorin are 34 de ani, este actor absolvent al U.N.A.T.C. “ I.L. Caragiale” și a lucrat inclusiv ca asistent de producție pentru diferite evenimente culturale.  
 
Crede că împreună cu colegii săi, în Consiliul local, poate să găsească soluții pentru a îmbunătăți viața culturală a sectorului 4 și pentru a sprijini tinerii la început de drum. De asemenea, dorește să se implice pentru ca primăria de sector să găsească cele mai bune soluții pentru:
 • protejarea mediului;
 • informarea cetățenilor;
 • reciclare;
 • piste pentru biciclete si
 • protejarea spațiilor verzi.

26

George Milescu

 

27

Ioana Mădălina Pena

Mădălina are 44 ani, este de formație inginer și după absolvirea Universității Politehnice București și-a desfășurat activitatea în mediul privat, fiind din 2004 locuitor al sectorului 4. În prezent activează în conducerea Patronatului Societăților din Construcții și în această calitate, a fost implicată în relația administrație-mediul privat .

În calitate de consilier local al sectorului 4, principalele direcții în care va acționa sunt atragerea și promovarea investițiilor private, dezvoltarea infrastructurii și sprijinirea unui număr cât mai mare de elevi în continuarea studiilor. Un alt aspect pe care dorește să îl îmbunătățească este relația administrație-cetățean.

 

28

Valentin Ciobanu

Valentin Ciobanu are 52 ani, este inginer și specialist cu o experiență de peste 30 ani în siguranță rutieră și amenajări rutiere. Lucrând atât în instituții guvernamentale cât și în companii multinaționale sau românești poate îmbina modele de bune practici din toate acestea care să eficientizeze activitatea.

În Consiliul Local dorește să propună proiecte și programe concrete pentru creșterea siguranței participanților la trafic în toate punctele în care au fost consemnate accidente rutiere sau prezintă risc ridicat de accident. Totodată își propune să stimuleze prin proiecte și acțiuni trecerea de la utilizarea autoturismului la transportul public sau la utilizarea soluțiilor alternative de transport (bicicletă, trotinete, scuter sau motocicletă).

 

29

Nicolae Ileana

Nicolae are 50 de ani, a absolvit Facultatea de Informatică Managerială și are o experiență de peste 25 de ani în publicitate, în domeniul privat. Locuiește de 43 de ani în sectorul 4 și vine cu idei inovatoare pentru îmbunătățirea calității mediului, reducerea traficului, eficientizarea transportului în comun și participarea cetățenilor la generarea de proiecte eficiente pentru sector.
 
În Consiliul Local, Nicolae își dorește să promoveze egalitatea de șanse, încurajarea participării cetățenilor la actul decizional și implicarea activă a primăriei în educație și în politica de mediu.

30

Alexandru Bisericanu